Blog

Bombolla Immobiliaria Barcelona?

Bombolla Immobiliaria Barcelona? Elevats Preus Escassa Oferta alentiment de les Vendes

Estem davant d’una nova bombolla immobiliària a Barcelona?

Els elevats preus i l’escassa oferta provoquen l’alentiment de les vendes i la fugida de compradors a ciutats dormitori com Sant Cugat del Vallès.

La realitat del mercat immobiliari a Catalunya durant l’any 2017:
Que ha passat durant el darrer any al mercat immobiliari català?

Segons les dades analitzades, obtingudes del col·legi de Registradors d’Espanya (actualitzats fins a desembre de 2.017) el nombre de compravendes a Catalunya va pujar de mitjana un 11,2%, percentatge inferior al d’Espanya, on es va incrementar un 19,8%.

En el present estudi analitzem l’evolució del preu real i del nombre de compravendes a les capitals catalanes i les principals ciutats de Catalunya.

Si analitzem exclusivament les dades del tercer trimestre de 2.017 podem veure que a la ciutat de Barcelona el nombre de compravendes ha baixat substancialment. El mateix passa en el conjunt d’Espanya on el nombre de compravendes baixa un 6,1%.

Anàlisi de les capitals: Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona:

Quant a la resta de les capitals catalanes, s’han incrementat les compravendes, però a un ritme inferior que en els trimestres anteriors.
A que pot ser deguda aquesta disminució del nombre de compravendes?

Bombolla Immobiliaria Barcelona?

L’alentiment ja va començar a detectar-se durant el tercer trimestre de 2.017 degut principalment a l’increment dels preus de venda dels darrers sis mesos. En ciutats com Barcelona durant l’any 2.017 els preus REALS de venda han augmentat un 15,7% i a Lleida un 10%.
El preu mitjà del metre quadrat a Catalunya és una mica superior al de la mitjana espanyola.
Barcelona duplica aquest preu mitjà, Girona ho iguala mentre que Tarragona i Lleida estan bastant per sota de la mitjana espanyola.

Preu Pis Barcelona

Fuita de compradors a ciutats dormitori:

El preu mitjà dels habitatges a Sant Cugat del Vallès és de 3.295 € / m2 un 14% inferior al de la capital catalana. Malgrat aquesta escassa diferència les vendes a Sant Cugat es van incrementar l’any 2.017 un 84% front de la disminució del -2.5% de la Ciutat Comptal.
Això es deu principalment al fet que la gran oferta d’habitatges d’obra nova existents a Sant Cugat; pel mateix preu que el d’un pis a reformar al centre de Barcelona, pots comprar un pis d’obra nova amb piscina, jardí i plaça de pàrquing a Sant Cugat que ve a ser a Barcelona com Aravaca o Mahadahonda a Madrid. Barcelona té escassa possibilitat de realitzar promocions d’obra nova a causa de l’escassetat de sòl.

Preu Pis Sant Cugat

A Badalona i L’Hospitalet els increments anuals de compravendes han estat del 24% i del 19% respectivament, però aquestes poblacions no són tan atractives donada l’escassa oferta d’habitatges d’Obra Nova. Val la pena fer el sacrifici del canvi de població si l’adquisició de l’habitatge representa un canvi en la qualitat de vida SUBSTANCIAL per a tota la família.

Immobiliaria Sant Cugat

Que ha passat amb la resta de poblacions importants catalanes? Sabadell, Terrassa, Granollers, Manresa Mataró i Reus

Aquí podem realment apreciar una correlació directa entre l’increment de preu i el de compravendes; és a dir, a menor increment de preu, major creixement. És el cas de Manresa, amb un increment de preus anual del 2% i de compravendes del 27,1%, Sabadell 6,4% i 14,1%. En canvi Terrassa pateix un increment de preus del 10,6% i increment d’operacions de compra de tan sols el 3,4%.

Per a les poblacions com Mataró o Reus, amb escàs increment de preus i escàs augment de compravendes, succeeix el mateix que a Barcelona. Poblacions properes com Llavaneres o Caldes d’Estrac, amb habitatges d’obra nova i major qualitat de vida provoquen la fugida de compradors a aquestes poblacions.

Preu compra Pis Barcelona

Pis Luxe Barcelona

Monika Rüsch

www.monikarusch.com Tel: +34 93 204 55 20