Blog

Com vendre el meu pis amb hipoteca

T’estàs preguntant com vendre casa teva, però no saps si és possible tenint un deute hipotecari? Des de Monika Rüsch et confirmem que sí que és possible: pots vendre el teu habitatge amb hipoteca. Només hauràs de tenir en compte que l’ import que quedi pendent sigui inferior al preu de venda de la propietat . T’ho detallem tot a continuació.

Si estàs barrejant l’opció de posar el teu pis en venda a Barcelon a, però no acabes de fer el pas perquè no saps si és possible vendre tenint una hipoteca deixa’m dir-te que sí que és possible . El més important que heu de tenir present és que l’import pendent del deute ha de ser inferior al preu de venda de l’immoble. Des de la nostra immobiliària de luxe a Barcelona us detallem tots els passos que heu de seguir.

Como vender mi piso con hipoteca

Com vendre el meu pis amb hipoteca

Com vendre el meu pis amb hipoteca: passos a seguir

El primer que has de fer per vendre el teu habitatge amb hipoteca és sol·licitar al banc on tens la hipoteca que faciliti el certificat de saldo pendent a data d’escriptura. Aquest document indica quants diners queden a deure al banc (capital + interessos) del dia de la signatura de l’escriptura de compravenda. És molt important que al certificat s’indiqui el número de finca del registre de la propietat i que porti la signatura de l’apoderat i el segell del banc.

Quan es confirmi la compravenda de limmoble, el comprador, en la signatura de lescriptura, liquidarà la hipoteca pendent del venedor. És a dir, pagarà al banc on hi ha la hipoteca (via transferència pel banc d’Espanya) l’import pendent per pagar. Aquest import es restarà del cost total de lhabitatge quedant la part de la venda que anirà destinada al venedor.

És important que la transferència es faci a través del banc d’Espanya perquè el banc de la hipoteca rebi els diners el mateix dia. Si no fos així els diners arriben passats dos o tres dies, per la qual cosa s’hauria de recalcular l’import ja que aquests dies de retard generen interessos.

Quan el banc rep els diners, emet el Certificat de saldo zero o de cancel·lació administrativa i el notari i l’apoderat del banc ja poden signar l’escriptura de cancel·lació de la hipoteca conforme el deute del pis de lloguer a Barcelona ja ha quedat saldat. Finalment, el notari envia al registre de la propietat aquesta escriptura per procedir a la cancel·lació registral.

 

Vendre un pis amb hipoteca: els costos

Tots aquests tràmits per vendre el teu habitatge amb hipoteca tenen un cost, ja que en ser una càrrega que grava la finca, és important que per poder-la vendre quedi lliure de càrregues, per tant, el venedor serà el responsable de pagar els costos de cancel·lació registral. El notari que signi a la compravenda li farà al venedor una provisió de fons per a la cancel·lació registral i, una vegada pagats els costos, si sobra diners, se li ingressaran al comprador. L’import de la provisió de fons depèn del capital inicial de la hipoteca, però pot oscil·lar entre els 900€ i els 1500€.

Ara ja saps que, si no has acabat de pagar la hipoteca del teu habitatge pots gestionar-ne igualment la venda i si ho necessites, des de la nostra immobiliària a Barcelona podem ajudar-te a realitzar totes les gestions necessàries.

Ara ja saps que pots vendre casa teva amb hipoteca i si ho necessites, des de la nostra immobiliària a Barcelona podem ajudar-te a fer totes les gestions necessàries.