Blog

Immobiliaria barcelona monika rusch

Els millennials, protagonistes de l’auge del lloguer

L’aparició de la generació millenial

i els Peter Pan, que viuen a casa dels seus pares fins als 30 o més, un mercat laboral flexible i global, i un canvi en les relacions de parella, són els ingredients d’un còctel que ha propiciat el auge del mercat de l’habitatge del lloguer.

Barcelona, abril de 2018.- Tradicionalment, els espanyols han preferit comprar un habitatge que llogar-lo, ja que en la mentalitat de tots preval la màxima que és millor pagar una hipoteca que un lloguer, perquè la renda destinada a això últim es considera ‘diners mal gastats’. És per això que, en l’actualitat, l’habitatge en propietat guanya per golejada a la destinada al lloguer: el 78% dels espanyols són propietaris del seu habitatge.

Així, enfront de la mitjana europea, que se situa en el 33%, la taxa de lloguer a Espanya és molt baixa: només un 22% dels espanyols viuen en règim de lloguer. A Alemanya, aquest percentatge és més del doble, amb un 48%, i també és força més elevat al Regne Unit (37%) o França (36%). Les estadístiques d’Eurostat en aquest àmbit demostren que, com més desenvolupat és el país, major és el percentatge de la població que viu en lloguer.

Estadistica lloguer

Tot i això, i tenint en compte l’enorme distància que ens separa dels països rics d’Europa, el lloguer a Espanya està a l’alça, tendència que va començar a canviar en 2007 com a conseqüència de l’esclat de la bombolla immobiliària. Des de l’agència immobiliària Monika Rüsch, empresa amb més de 25 anys de trajectòria en el mercat residencial de Barcelona i líder en clients internacionals, expliquen que, més d’una dècada després, el lloguer continua creixent, animat ara per altres factors.

Jordi Gruart Rüsch, director general de Monika Rüsch i economista amb més de 20 anys d’experiència en el mercat immobiliari, creu que les conseqüències d’aquella recessió, com la desocupació, l’impagament de les hipoteques i la flexibilització del mercat laboral, van provocar un canvi en les nostres costums que, passat el pitjor de la crisi, va arribar per quedar-se. “La coneguda com a generació Peter Pan viu amb els seus pares més temps que les generacions anteriors. És innegable que una de les causes és la precarietat i inestabilitat laboral, però també ho és que els joves que s’emancipen en parella, abans de comprar un habitatge, prefereixen viure de lloguer de manera temporal”.

vendre pis barcelona monika rusch

llogar pis barcelona monika rusch

Segons el Sr Gruart Rüsch, això es deu al fet que llogar és sinònim de llibertat, una cosa molt valorat pels Millenials. La mentalitat d’aquesta generació respecte a assumptes vitals, com el treball o l’habitatge, és totalment oposada a la dels seus pares o avis. Es buscava una feina per a tota la vida, i el mateix passava amb la casa on formaven una família. Ara preval la satisfacció personal, també en el professional, i no tenen inconvenient a canviar de feina, fins i tot de país, si no se senten realitzats en el seu treball. Són persones que s’adapten fàcil i ràpidament als canvis. Així, no és estrany que el compromís adquirit amb el lloguer sigui escàs. “Si les coses van malament a la feina o en la relació en parella, amb un mes de preavís es queda lliure de càrregues, sense una hipoteca a 30 anys”, conclou Gruart Rüsch.

El lloguer d’habitatges dels clients internacionals

L’empresa Monika Rüsch va néixer a Barcelona l’any olímpic, 1992, amb l’objectiu de llogar habitatges a executius i directius de multinacionals, i personal diplomàtic de consolats. Per aquells temps, la barrera de l’idioma era un gran problema, i Monika Rüsch era l’única agència que disposava entre els seus col·laboradors de personal estranger. Des de llavors milers de clients internacionals han llogat i comprat habitatges a través de Monika Rüsch.

Sobre Monika Rüsch – https://monikarusch.com/
La immobiliària Monika Rüsch compta amb més de 25 anys de trajectòria en el mercat residencial de Barcelona. Posa a disposició dels seus clients el millor equip humà, de diverses nacionalitats, resolent així la barrera de l’idioma, assessorament personalitzat i les últimes tecnologies per promocionar els seus habitatges augmentant les probabilitats d’èxit de cada operació. Amb vocació internacional, el 40% dels seus clients són compradors estrangers. La seva oferta està formada per habitatges de gran qualitat, de la qual aporten informació exhaustiva, fins i tot a través de plans 3D interactius i visites virtuals.