Blog

La fal·làcia de les immobiliàries sense comissions

T’expliquem perquè apostar per una immobiliària low cost online et pot fer perdre diners i temps a l’hora de vendre el teu pis o casa

Als darrers anys han proliferat un nou tipus de negocis immobiliaris, fonamentalment a través de l´ àmbit online, que ofereixen la promesa d´una immobiliària sense comissions. Un lema amb el que es volen presentar com una alternativa a les agències que acumulem dècades de treball i dedicació als nostres clients, amb la promesa, irreal, d’un cost suposadament més barat.

La realitat, però, és molt diferent de com ens la volen vendre aquestes immobiliàries low cost. Sota la suposada brillantor de les seves promocions i promeses, s’amaguen empreses que poden fer-te perdre diners i temps a l’hora de vendre la teva casa. T’expliquem per què.

 

El cost real de les immobiliàries sense comissions

La principal promesa d’aquest tipus de negocis en línia és clara: es tracta d’immobiliàries que vendran la teva propietat sense cobrar una comissió. ¿Això vol dir que no et cobraran res? Per descomptat que no, ja que tota empresa ha de guanyar diners d’alguna manera.

La majoria d’aquestes immobiliàries sense comissions estableix un pagament d’una quota fixa, el que, a la pràctica, no és més que una comissió amb un nom diferent. Algunes d’elles, fins i tot, adapten aquesta quota a el valor de l’immoble, és a dir, com més alt és el preu, més alta serà la quota, el que demostra encara més l’estafa de l’etiqueta “sense comissió”.Per si no fos poc, hi ha una altra pràctica compartida per diverses d’aquestes immobiliàries low cost: el cobrament d’aquesta quota fixa de forma anticipada, de manera que estaràs obligat a pagar-la, tot i que, posteriorment, no aconsegueixin vendre el teu pis en el temps establert.

Moltes altres estableixen un límit de temps durant el que serà vàlida la quota fixada, i, en cas que no s’hagi venut el pis o casa, t´ obligaran a renegociar a l’alça el preu dels seus serveis.

 

Una valoració no professional del teu pis

Un dels principals problemes que ens trobem al observar aquestes immobiliàries sense comissió és la seva falta d’experiència professional. Moltes d’elles són de molt recent creació, i no tenen un coneixement del mercat a les ciutats en què operen, que les agències immobiliàries sí que tenim.

Com a conseqüència d’això, moltes solen fixar uns preus de venda massa elevats, el que farà més difícil vendre el teu pis i t’obligarà a perdre un temps preciós amb un pis de venda amb el preu fora de mercat.

Però això no és tot, sinó que fins i tot, en algunes d’aquestes empreses, ens trobem amb la pràctica contrària. Algunes d’aquestes immobiliàries online low cost prometen comprar el teu pis directament si no s’ha venut en un termini determinat. Per això, fixen uns preus exageradament baixos, ja que a la mateixa immobiliària li interessa quedar-se amb l’immoble, reformar-lo i vendre’l després a un preu molt més elevat. T´ estan fent perdre, per tant, uns beneficis que haurien de ser teus.

 

El barat surt car, també per vendre el teu pis

És clar que en el món ningú ens regala res, i que les agències immobiliàries tradicionals no són, ni de bon tros, unes estafadores, com algunes de les immobiliàries sense comissions semblen insinuar. Moltes d’aquestes empreses cobren un preu inferior als seus clients retallant en els serveis que ofereixen, com poden ser les visites, la selecció dels interessats, les fotografies, la publicació en portals … Algunes immobiliàries en línia, fins i tot, exigeixen un pagament extra per oferir algun d’aquests serveis. Retallades en el conjunt d’accions que són bàsiques per a dur a bon port la venda del teu pis.

En moltes ocasions, a més, els agents d’aquestes agències immobiliàries realitzen una atenció telefònica sense un coneixement real de el pis ni de la zona en la qual es troba, el que farà més difícil que pugui explicar tots aquests detalls correctament al  possible comprador.

 

L’experiència i compromís com a millor alternativa

 

A Monika Rüsch acumulem prop de trenta anys d’experiència en el sector immobiliari de Barcelona i Catalunya, tant en la venda com en el lloguer d’immobles. Coneixem al detall el mercat, els barris i el que podem demanar per el teu pis i casa, i el que és més important, ens comprometem al cent per cent per aconseguir vendre el teu pis. En definitiva, el nostre compromís amb els nostres propietaris és absolut.

A diferència de les immobiliàries sense comissions, a Monika Rüsch posarem tots els nostres recursos al servei del teu immoble: farem visites prèvies personalitzades, una sessió amb un fotògraf professional, un vídeo, i fins i tot un plànol virtual fet per un arquitecte.

Destacarem el teu habitatge en els principals portals nacionals i internacionals, fet que garantirà més visibilitat i per tant més contactes interessats i més probabilitats de venda. Tot això sumat a una completa estratègia de promoció a la nostra web i xarxes socials, a més d’un estudi dels possibles candidats perquè només visitin l´ immoble aquells que tenen possibilitats reals de compra.

 

La importància de la psicologia i el tracte personal per vendre el teu pis

Un altre punt important és el tracte personal, la proximitat, el contacte directe i visual amb el venedor i el comprador. A diferència de les immobiliàries low cost en línia, nosaltres sí que tenim un rostre: el dels nostres agents, clients i propietaris. Estem en contacte directe amb tu, coneixem les teves necessitats, creem empatia en un ambient de negociació serè i agradable. A la fi de l’operació, tots sortim amb la sensació d’haver arribat a el millor acord per a tothom.

 

Fuig de la fal·làcia de les immobiliàries sense comissions i confia en Monika Rüsch i els seus 30 anys de compromís, proximitat i experiència. Ho donarem tot per vendre el teu pis. Informa’t avui.