Blog

Anciana

La màgia del somriure

Era un matí primaveral, d’aquests en els quals penses; “Que bé!, ja s’ha acabat el fred i ve el bon temps”. Estava assegut en un banc, a la Rambla Catalunya de Barcelona, pensant en el que la meva esposa anomena “problemes del primer món”, com el meu estrès diari.

Observava a la gent passar, alguns a tota màquina, uns altres a ritme de tortuga, pensatius, gairebé tots amb cares llargues, cares de preocupació, pensant en els seus problemes, sense adonar-se’n que cada dia és un regal, que solament amb viure al primer món som afortunats… Si hagués de buscar un “denominador comú” seria: Cap somreia. Semblaven infeliços, apàtics, no eren conscients de la sort que tenien…

De sobte, en una cantonada, vaig veure a una senyora gran, molt gran, vestida amb parracs. Portava un pal a la mà i anava obrint els contenidors d’escombraries per veure que trobava.

Sense pensar-ho em vaig acostar a ella, em vaig ajupir fent veure que agafava alguna cosa del terra i li vaig dir:

– Crec que li ha caigut això… – vaig obrir la mà i va aparèixer un bitllet de 20 euros.

Li vaig donar, ella ho va agafar amb mans tremoloses i la seva cara es va il·luminar d’una forma que gairebé trenco a plorar. El seu somriure era màgic, malgrat faltar-li bastants dents, era el somriure més meravellós que havia vist en la meva vida; suposo que estava imaginant el menjar que es menjaria, o potser les sabates o la manta que s’anava a comprar … (crec que tant ella com jo sabíem que no li havia caigut de la butxaca).

Aquest somriure va canviar la meva vida.

Quan som nens estem sempre contents, somrient, feliços… Sembla que amb l’edat el múscul del somriure perdi força; les nostres línies facials es deteriorin i passem a una cara permanentment inexpressiva…

Des d’aquest dia surto al carrer amb el meu millor somriure. Somriu-li a la vida; el somriure és contagiós! Xopa’t d’energia positiva! Aquesta també és contagiosa!

Si vas per la vida amb un somriure posat, veuràs que els que t’envolten també somriuen i alhora els que els envolten a ells també…. Atreveix-te a tenir l’etern somriure dels nens i aconseguiràs canviar el món!