Blog

“Els clients entenen que estem al mateix equip, treballem per a ajudar-los en tots els seus desafiaments immobiliaris”

No existeixen les casualitats. Darrere d’una marca que està immediatament relacionada pels usuaris als seus valors, producte d’excel·lència i experiència de servei, sempre hi ha un model de negoci que brinda evidents diferències competitives al mercat.

Al 1992, a l’empara del gol de Koeman, la signatura del tractat de Maastrich i la fletxa de Rebollo encenent el pebeter olímpic, neix a Barcelona la marca Monika Rüsch. Uns serveis immobiliaris especialitzats en habitatge de luxe i alt standing que ràpidament aconsegueix posicionar-se a la ciutat. 32 anys més tard, els valors distintius, la cartera de llars premium i el servei que situa sempre al client al centre, continuen fent història per a la marca. Jordi Gruart Rüsch, 53 anys i CEO de Monika Rüsch, ens explica en aquesta entrevista com s’aconsegueix continuar sent una referència immobiliària a la capital catalana. I no, no existeixen les casualitats.

 

Després de més de 30 anys d’història immobiliària s’entén que això de Monika Rüsch no és casualitat. Què és llavors?

És la confiança com a base de tota relació. Creem relacions sòlides amb propietaris i clients, basades en la comunicació, la proximitat i la transparència. Els clients entenen que estem al mateix equip, treballem per a ajudar-los en tots els seus desafiaments immobiliaris, en tot el que necessitin. Oferim un servei únic que no té res a veure amb el que ofereixen altres empreses del sector. El més important, al principi, és ser rigorosos i conseqüents amb les valoracions. Passem hores fent-les i analitzant-les. Les argumentem amb dades sòlides i veraces, i els expliquem i anticipem tot el que passarà amb el seu habitatge si no demanen un preu atractiu perquè sabem quant pagaria com a màxim un client pel seu habitatge, ja que portem més de 30 anys fent-ho.

El valor d’una marca es construeix des del seu capital humà. Com és l’equip de Monika Rüsch? Què ho fa diferent?

Som molt bons professionals, i el més important, molt bona gent. Honestos i transparents; hi ha molt de desconeixement i desinformació en temes com la fiscalitat, la documentació necessària, els preus reals de venda… El nostre equip acompanya i assessora en tots aquests temes que preocupen a propietaris i clients. I el més important: ens anticipem. Resolem els seus problemes abans que apareguin.

Hi ha valors, hi ha equip…

Com s’aconsegueix que hi hagi també producte en un mercat tan saturat com el de Barcelona?

El més difícil és captar producte a preu real, però com diem en Monika Rüsch “no tot val”. Trobar el preu just és clau. Rebutgem propietats inflades artificialment per la competència, perquè no creiem amb el “vendre fum”. La confiança ha de ser bidireccional: molts propietaris que prefereixen provar altres opcions, acaben tornant ja que la realitat del mercat els fa confiar en la nostra manera de treballar.

El boca-orella és el nostre millor aval. Gairebé la meitat de les nostres captacions venen de clients satisfets que ens recomanen, i gràcies a la nostra experiència, podem treballar a tota Barcelona.

Entenem, per tant, que els habitatges que ofereixen no són únicament patrimoni de la zona alta de la ciutat… 

Moltes persones creuen que només treballem producte de luxe i només zona alta. I res més lluny de la realitat. Portem més de 30 anys venent i llogant habitatges en tots els barris de Barcelona (Eixample, Ciutat Vella, Poble Nou etc.) i també treballem altres poblacions com Sant Cugat, Castelldefels i Sitges.

Com és actualment el comprador o el llogater d’un habitatge de Monika Rüsch?

El nostre principal client és estranger i cerca tant el bullici de la ciutat com la tranquil·litat d’alguns municipis pròxims. En la majoria de les ocasions arriben bastant “perduts” i els ajudem i assessorem amb tota la paperassa necessària per a la compravenda o el lloguer. Parlem el seu idioma, així com els notaris i advocats amb els quals treballem. Vaja, resolem els seus problemes de manera àgil i senzilla.

En els nostres més de 30 anys d’experiència podem dir que mai s’han “trencat unes arres”, mai s’ha trencat un acord, i aquesta particularitat té moltes implicacions intrínseques: som molt metòdics i sabem exactament què és el que cal fer a cada moment.

De mitjana lloguem els nostres pisos en menys de dues setmanes, presentant documentació que garanteixi la solvència dels llogaters. En relació a la venda, si ens escolten i es deixen assessorar, en menys de 2 mesos tenim la seva propietat venuda (amb unes arres signades).

Com han evolucionat els serveis immobiliaris de Monika Rüsch del 92 fins ara? La marca ha apostat pel canvi sense perdre la seva essència?

A nivell humà seguim com el primer dia: mateixos valors, mateixa ètica, mateixa excel·lència. La satisfacció del client continua sent el nostre objectiu prioritari, i per a aconseguir-la treballem amb empatia, confiança, rigor i els màxims estàndards de professionalitat.

A nivell tecnològic el salt endavant ha estat enorme. Hem millorat molt i continuem millorant diàriament. Acabem de llançar la nostra nova web i estem implementant innovacions que ens ajudaran a perfeccionar l’experiència dels clients i tenir un creixement exponencial a curt termini. Encara no puc dir més… I a Internet, Google i Xarxes Socials ho estem petant. Invertim moltíssim en comunicació; quantes més persones coneguin la nostra filosofia de servei i manera de fer, més transparent es tornarà el mercat immobiliari.

Finalitzem posant paraules al compromís de Monika Rüsch amb la propietat d’un habitatge.

Cinc paraules que ho defineixin…

No les direm nosaltres; les nostres ressenyes a Google parlen per si soles. I parlen de confiança, empatia, honestedat, agilitat en els processos i tranquil·litat. Paraula dels nostres clients.